Huisregels

Verplichte kost voor (postende) forumbezoekers We horen graag je mening, zonder posters is er natuurlijk ook geen forum. Maar er zijn wel regels. Net als jij willen we een open en eerlijke discussie!

Het geven van een ‘reactie’ op een posting is niet vrijblijvend. We hebben te maken met wettelijke regels en daarnaast hebben we zelf ook onze ideeën over wat we wel en niet op het forum toelaten. Een open discussie houdt niet in dat alles toelaatbaar is. Je bent op eigen initiatief op het forum en gaat dus akkoord met onze forumregels hieronder wanneer je het forum bezoekt en je op het forum berichten post.

 1. Posten onder verschillende namen met de bedoeling een discussie een bepaalde kant op te sturen, simpelweg ‘trollen’ genoemd, wordt niet geaccepteerd.
 2. Alle postings die als doel hebben dit forum te raken, beschadigen, in diskrediet te brengen zijn niet toegestaan.
 3. Rijg verder ook geen bedrijven en personen en publique aan de schandpaal. Heb je een probleem met een bedrijf, instelling of persoon, ga met ze hierover ruziemaken buiten het forum om of span desnoods een rechtszaak aan.
 4. Je IP wordt bij ons opgeslagen, evenals bijbehorende bijdragen en evt. emailadres.
 5. Let op je taalgebruik! Discriminerende, bedreigende of denigrerende opmerkingen zijn uit den boze, blijf beleefd. Gebruik van grove schuttingtaal zal direct worden verwijderd.
 6. Zoals iedereen weet, bestaan er geen domme vragen…. Probeer in je vraag zoveel mogelijk informatie te zetten die van belang kan zijn voor het antwoord dat je zoekt. Daarnaast is er een archief met een schat aan kennis, in de loop der jaren opgebouwd door de forumbezoekers. Grote kans dat je daar al veel aan zult hebben! Mocht je door het lezen van een draadje zelf op een nieuw onderwerp komen, open dan een nieuwe discussie. Op die manier kunnen anderen via het archief sneller informatie terug vinden, en gaan er geen zaken door elkaar lopen.
 7. Voorkom dat bezoekers zich gaan ergeren aan het herhaaldelijk melden van jouw website of diensten in niet relevante draadjes. Gebruik hiervoor uitsluitend het hoofdthema “Vraag en aanbod”!
 8. La Marianne…zo heet het virtuele dorpscafé van het Frankrijkforum. Daar kun je met elkaar “kletsen” over het weer, de kranten, wat je vandaag gedaan hebt of nog gaat doen. Met andere woorden, alles wat je in een echt dorpscafé ook zou doen. Beperk je behoefte aan gezelligheid dan ook uitsluitend tot La Marianne, de andere draadjes blijven op die manier serieus en informatief.
 9. Alle postings op het forum zijn meningen van mensen waarmee we geen relatie hebben als forum. Je bent dan ook voor de volle 100% verantwoordelijk voor je eigen bijdragen op het forum.
 10. De huisregels kunnen op ieder moment naar goeddunken van het forumteam ter plekke aangepast en aangevuld worden. In het kort komt het er op neer dat als je je redelijk normaal en binnen het kader van de in Nederland geldende regels gedraagt, je geen problemen krijgt. Sterker nog: We werken in dat geval samen aan de ontwikkeling van een leuk en informatief forum. Overtreed je een of meer van de bovenstaande regels, dan levert je dit een actie op van de moderator, variërend van een waarschuwing of verwijdering van bericht tot een permanente ban. Heb je een ban, dan kunnen we bekijken hoe/of we daar uit kunnen komen. Neem hiervoor contact op met de moderator via onderstaand mailadres.
 11. Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van het Forum raden we je aan de Handleiding Forumgebruik te lezen.
 12. Serieuze vragen, klachten of opmerkingen? Daarvoor kun je terecht op het volgende mailadres: moderatoren.frankrijkforum@gmail.com Je zult binnen 24 uur een bericht ontvangen van het “moderatieteam”. Het is uiteraard volkomen afhankelijk van de aard van je bericht of je daarin direct antwoord op je vraag/klacht/opmerking krijgt, of dat je nog even geduld zult moeten hebben. Vragen die betrekking hebben tot Tera.nl zullen worden doorgestuurd en beantwoord door Tera.nl